BIO

Yvonne: "Wanneer ik begonnen met schilderen? Ik kan me eigenlijk niet herinneren ooit gestopt zijn. Wel ben ik veel meer gaan schilderen sinds ik niet meer drink etc, heb meer tijd over, het is zeg maar mijn nieuwe "verslaving" geworden. Het is mijn uitlaatklep, het is eigenlijk pure noodzaak"

Haar inspiratie haalt ze voornamelijk uit de pop- en streetart cultuur, de stijl kun je het beste omschrijven als Neo-expressionistische (street) pop.

De schilderijen lopen over van de verschillende lagen, voelbaar en aanwezig. Vaak in combinatie met verborgen of zichtbare symbolen en teksten, welke je als mens sterker maken.
De gelaagdheid in de kunstwerken is belangrijk voor haar, deze lagen geven de worstelingen en vieringen van de ziel weer.

Er worden velen materialen gebruikt meestal op een linnen canvas; acrylverf, spuitbus, stiften en inkt worden in verschillende combinaties en volgordes gebruikt.

De schilderijen zijn een rauwe, kleurrijke belevenis voor de kijker en ze bevatten genoeg vrijheid voor eigen verbeelding en interpretatie.

Andere inspiratiebronnen zijn; Gelijkheid, Dierenliefde, Streetart, Tattoos, Symbolen, Geloof, Hoop & Liefde. Interesse of gewoon een kijkje nemen in het atelier? info@yvonnekok.nl

Waarom?

Waarom vind ik, Yvonne Kok het zo belangrijk om via mijn kunst mensen in hun eigen kracht te zetten?

Yvonne: Jezelf kunnen, mogen en durven zijn is belangrijk voor mij. Iedereen heeft dezelfde rechten, mens of dier, we zijn allemaal gelijk.

Met mijn kunst hoop ik mensen te inspireren om voor zichzelf te kiezen, introvert, extravert, hetero, homo, zwart, wit, dier, mens, iedereen is gelijk.

Iedereen heeft het recht om de wereld te verblijden met zijn of haar eigen licht.

Mijn kunst bevat vaak boodschappen welke geïnspireerd zijn op (zelf-)liefde en groei. Door van jezelf te houden, vind je de kracht om destructieve patronen om te zetten in mooie dingen. Je moet wel met die reet van de bank af komen natuurlijk, het blijft een superzware taak, waar alle inzet voor nodig is.

Zelf heb ik mijn angsten en sociale worstelingen jarenlang verborgen gehouden achter een gordijn van drugs en alcohol. Zo hield ik de schijn op, ik vond mezelf veel te verlegen en daarnaast had ik totaal geen energie om na een drukke dag leuk te doen bij andere mensen. Om toch mee te kunnen doen dronk en snoof ik me kapot. Na een dag hard werken moest ik van mezelf nog kunnen lachen, dansen en sociaal zijn en er vooral ook van genieten. Uiteindelijk ben ik helemaal opgebrand bij de verslavingszorg beland.

Als geheelonthouder, nu al voor velen jaren, voel ik me gelukkiger dan ooit. Fris, fruitig en super trots op mezelf, een heel nieuw puur leven.

Niets is zo avontuurlijk als fris opstaan en jezelf kunnen zijn.
Rise & Shine, it is time, ook voor jou.

Life is beautiful....
X Liefs

EXPO

2018 M.A.P. Training Peter Maasdam (master ART REPRENEUR PROGRAM)
2017 Stijlloods EXPO
2017 Expo Vision Haarlem

2016 Galerie Kortom Zeist april tm juli 2016
2016 NH Hotel Rotterdam EXPO
2015 Kunstlijn De Waag, Thema Goud
2015 Relatiegeschenk Oplevering Tulpeiland Zeewolde
2015 Relatiegeschenk mbt 130 jarig bestaan GEKA
2015 EXPO Stadhuis/ Kloostergangen te Haarlem
2015 Galerie Kortom te Zeist
2015 Relatiegeschenk/kunstwerk Ver. WaterBouwers
2015 Zomerexpo Thema Woest maart 2015
2014 Winterexpositie De Waag
2014 Kunstlijn 2014 Haarlem
2014 Open Monumentendagen Haarlem
2014 Kleuren van het leven Kunstfestival Haarlem
2014 Zomerexpositie KZOD (17 juli t/m 10 augustus)
2014 Zomerexpo Thema Licht
2014 EXPO Van Ooijen
2014 Expositie Haarlem KZOD
2013 Lid beroepsvereniging Kunst Zij Ons Doel
2013 Kunstkalender Rotterdam
2013 Cultuurtempel Haarlem EXPO
2013 Bibliotheek Haarlem Noord
2012 Exposities/verkoop Coach House Inn
2012 Expo Vijfhuizen
2011 Phoenix 13 EXPO